Szőlős kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szőlős kenyér

Hozzávalók egy 20*10 cm-es formához:

  • 12,5 dkg zsír (vagy vaj)
  • 10 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg szőlő
  • 1/2 tk fahéj

Elkészítése:

A szőlő kivételével minden más alapanyagot egy tálba teszünk és simára kavarjuk, majd a szőlőszemeket is beleforgatjuk.

Kivajazott vagy kizsírozott formába öntjük a tésztát és közepes lángon 25-30 perc alatt szép barnára sütjük.

Tipp:

TIPP: Mivel ez egy valóban régi, közel 100 esztendős recept leginkább sertészsírt ajánlok a sütéshez. Merjünk kivételesen ezzel a háttérbe szorított alapanyaggal dolgozni! Tovább marad puha és omlós a végeredmény!