Szilvás pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg görög joghurt
- csipet só
Töltelék:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek étkezési keményítő
- 3 ek kristálycukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 80 dkg szilva
- 2 dl víz
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a margarint gyorsan összedolgozzuk, majd a tojások sárgáját végül a görög joghurtot. A kidolgozott tésztát fél órára hűtőbe rakjuk, addig elkészítjük a tölteléket.
A tojások sárgáját a keményítőt, a kétféle cukrot, valamint a fahéjat, szegfűszeget összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, majd beledobjuk az előre megmosott, kimagozott, félbevágott szilvát és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd a tűzről levesszük.
A hűtőből kivett tészta kétharmad részét nyújtófa segítségével kinyújtjuk, kivajazott piteformába illesztjük, villával megszurkáljuk, előmelegített, 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, ráöntjük a tölteléket és a megmaradt egyharmad rész tésztával berácsozzuk, ismételten sütőbe rakjuk és készre sütjük kb 30 perc alatt.
A megsült tésztát teljesen kihűtjük, porcukorral megszórva kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »