Szilvás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg görög joghurt
- csipet só
Töltelék:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek étkezési keményítő
- 3 ek kristálycukor
- 10 gramm vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk őrölt szegfűszeg
- 80 dkg szilva
- 2 dl víz
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a margarint gyorsan összedolgozzuk, majd a tojások sárgáját végül a görög joghurtot. A kidolgozott tésztát fél órára hűtőbe rakjuk, addig elkészítjük a tölteléket.
A tojások sárgáját a keményítőt, a kétféle cukrot, valamint a fahéjat, szegfűszeget összekeverjük, hozzáöntjük a vizet, majd beledobjuk az előre megmosott, kimagozott, félbevágott szilvát és lassú tűzön sűrűre főzzük, majd a tűzről levesszük.
A hűtőből kivett tészta kétharmad részét nyújtófa segítségével kinyújtjuk, kivajazott piteformába illesztjük, villával megszurkáljuk, előmelegített, 180 fokos sütőben kb 10 percig sütjük, majd kivesszük a sütőből, ráöntjük a tölteléket és a megmaradt egyharmad rész tésztával berácsozzuk, ismételten sütőbe rakjuk és készre sütjük kb 30 perc alatt.
A megsült tésztát teljesen kihűtjük, porcukorral megszórva kínáljuk!