Szilvalekváros gombóc recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- 2-3 evőkanál búzadara
- étolaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- szilvalekvár ízlés szerint
- 1-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 5-10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A héjában megfőtt és áttört, kihűlt burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk és egy tojással összegyúrjuk.
A tésztát 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe szilvalekvárt rakunk. A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Sós vízben főzzük, amíg a gombóc feljön a víz tetejére és egyet forr.
Leszűrve leöblítjük és pirított morzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.