Szilvalekváros gombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szilvalekváros gombóc

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 2-3 evőkanál búzadara
  • étolaj
  • 1 tojás
  • kevés só
  • szilvalekvár ízlés szerint
  • 1-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5-10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor

Elkészítése:

A héjában megfőtt és áttört, kihűlt burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk és egy tojással összegyúrjuk.

A tésztát 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe szilvalekvárt rakunk. A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Sós vízben főzzük, amíg a gombóc feljön a víz tetejére és egyet forr.

Leszűrve leöblítjük és pirított morzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórjuk.