Szezámos és mákos császárzsemle recept

Elkészítése:
1 dl langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és aadjuk hozzá a cukrot. Kb 10 perc alatt az élesztő felfut.
A lisztet (kelesztő) tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót, tojásokat a maradék vizet, majd a felfutott élesztőt. Jól átgyúrjuk, cipóvá formáljuk, majd letakarva 60 percig pihentetjük.
Ha megkelt a tészta, akkor 12 részre osztjuk és egyenként gömbölyítjük. A tésztákból 30-40 cm hosszú rudakat sodrunk.
Az egyik végére hurkot kötünk és ezen keresztül bújtatjuk át a tészta hosszabbik részét. A zsemléket további 20 percig állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zsemléket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk mákkal, szezámmal vagy napraforgó maggal.
Kb 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »