Szezámos és mákos császárzsemle recept

Elkészítése:
1 dl langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és aadjuk hozzá a cukrot. Kb 10 perc alatt az élesztő felfut.
A lisztet (kelesztő) tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót, tojásokat a maradék vizet, majd a felfutott élesztőt. Jól átgyúrjuk, cipóvá formáljuk, majd letakarva 60 percig pihentetjük.
Ha megkelt a tészta, akkor 12 részre osztjuk és egyenként gömbölyítjük. A tésztákból 30-40 cm hosszú rudakat sodrunk.
Az egyik végére hurkot kötünk és ezen keresztül bújtatjuk át a tészta hosszabbik részét. A zsemléket további 20 percig állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zsemléket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk mákkal, szezámmal vagy napraforgó maggal.
Kb 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »