Szezámos és mákos császárzsemle recept

Elkészítése:
1 dl langyos vízbe morzsoljuk az élesztőt és aadjuk hozzá a cukrot. Kb 10 perc alatt az élesztő felfut.
A lisztet (kelesztő) tálba öntjük. Hozzáadjuk a sót, tojásokat a maradék vizet, majd a felfutott élesztőt. Jól átgyúrjuk, cipóvá formáljuk, majd letakarva 60 percig pihentetjük.
Ha megkelt a tészta, akkor 12 részre osztjuk és egyenként gömbölyítjük. A tésztákból 30-40 cm hosszú rudakat sodrunk.
Az egyik végére hurkot kötünk és ezen keresztül bújtatjuk át a tészta hosszabbik részét. A zsemléket további 20 percig állni hagyjuk.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A zsemléket megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk mákkal, szezámmal vagy napraforgó maggal.
Kb 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »