Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szegedi tejfölös lepény recept

Szegedi tejfölös lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg liszt
    • 1 csomag Váncza-sütőpor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg zsír vagy margarin
    • 10 dkg porcukor

    A krémhez:

    • 1/2 l tejfölt
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só
    • 10 dkg mazsola

    Továbbá:

    • 25×39 cm-es tepsi

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A kizsírozott tepsibe nyomkodjuk.

    A krém hozzávalóit simára kikeverjük és a tésztára öntjük. Megszórjuk mazsolával és 170 fokra melegített sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.

    Egyszerű,gyors,finom sütemény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá