Szalonnás lepény (borkorcsolya) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- langyos víz
- 1 kis szelet kolozsvári szalonna
- 1 kk durva só
- 1 kk köménymag
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és 1 dl langyos vizet öntünk rá.
Miután az élesztő feloldódott alaposan összegyúrjuk, ha kell még vízzel lágyítunk a tésztán. Gombóccá formázzuk és 15 percet pihentetjük.
Ezalatt a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A tésztából lisztezett deszkán, 1 cs vastag szép kerek pizzaformát sodrunk és éles késsel épp csak a felületét berácsozzuk, majd mint a pizzát, 8 egyenlő szeletekre előre felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, spricniből langyos vizet fújunk rá, megszórjuk durva sóval és köménymaggal, majd a szalonna csíkokat gusztán elhelyezzük a tetején.
A sütőt nem fontos előmelegíteni, így is meg fog sülni, tehát beállítjuk 210 fokra és betesszük a lepényt, 25-28 perc alatt szép pirosra sütjük.
Szeletekre törjük és úgy kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok, egészségünkre! :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »