Szalonnás lepény (borkorcsolya) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- csipet só
- langyos víz
- 1 kis szelet kolozsvári szalonna
- 1 kk durva só
- 1 kk köménymag
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk a sóval, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és 1 dl langyos vizet öntünk rá.
Miután az élesztő feloldódott alaposan összegyúrjuk, ha kell még vízzel lágyítunk a tésztán. Gombóccá formázzuk és 15 percet pihentetjük.
Ezalatt a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A tésztából lisztezett deszkán, 1 cs vastag szép kerek pizzaformát sodrunk és éles késsel épp csak a felületét berácsozzuk, majd mint a pizzát, 8 egyenlő szeletekre előre felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, spricniből langyos vizet fújunk rá, megszórjuk durva sóval és köménymaggal, majd a szalonna csíkokat gusztán elhelyezzük a tetején.
A sütőt nem fontos előmelegíteni, így is meg fog sülni, tehát beállítjuk 210 fokra és betesszük a lepényt, 25-28 perc alatt szép pirosra sütjük.
Szeletekre törjük és úgy kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok, egészségünkre! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »










