Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalonnás lepény (borkorcsolya) recept

Szalonnás lepény (borkorcsolya)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • csipet só
    • langyos víz
    • 1 kis szelet kolozsvári szalonna
    • 1 kk durva só
    • 1 kk köménymag

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk a sóval, kis mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és 1 dl langyos vizet öntünk rá.

    Miután az élesztő feloldódott alaposan összegyúrjuk, ha kell még vízzel lágyítunk a tésztán. Gombóccá formázzuk és 15 percet pihentetjük.

    Ezalatt a füstölt szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

    A tésztából lisztezett deszkán, 1 cs vastag szép kerek pizzaformát sodrunk és éles késsel épp csak a felületét berácsozzuk, majd mint a pizzát, 8 egyenlő szeletekre előre felvágjuk.

    Sütőpapírral bélelt lemezre tesszük, spricniből langyos vizet fújunk rá, megszórjuk durva sóval és köménymaggal, majd a szalonna csíkokat gusztán elhelyezzük a tetején.

    A sütőt nem fontos előmelegíteni, így is meg fog sülni, tehát beállítjuk 210 fokra és betesszük a lepényt, 25-28 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Szeletekre törjük és úgy kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok, egészségünkre! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá