Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalagos fánk, nem csak Farsangra recept

Szalagos fánk, nem csak Farsangra
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • A fánkhoz:
    • 70 dkg liszt
    • kb. 3 dl tej
    • 57 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
    • 7 dkg porcukor
    • 9 dkg olvasztott vaj
    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • olaj
    • baracklekvár
    • porcukor

    Elkészítése:
    Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk. Kisodorjuk ujjnyi vastagra, majd 1 nagyobb fánk szaggatóval kiszúrjuk. Letakarva még 15 percig pihentetjük, majd nem túl forró olajban kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá