Szalagos fánk, nem csak Farsangra recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- A fánkhoz:
- 70 dkg liszt
- kb. 3 dl tej
- 57 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
- 7 dkg porcukor
- 9 dkg olvasztott vaj
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- olaj
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk. Kisodorjuk ujjnyi vastagra, majd 1 nagyobb fánk szaggatóval kiszúrjuk. Letakarva még 15 percig pihentetjük, majd nem túl forró olajban kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.