Szalagos fánk, nem csak Farsangra

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • A fánkhoz:
  • 70 dkg liszt
  • kb. 3 dl tej
  • 57 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
  • 7 dkg porcukor
  • 9 dkg olvasztott vaj
  • 7 db tojássárgája
  • olaj
  • baracklekvár
  • porcukor

Elkészítése:
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk. Kisodorjuk ujjnyi vastagra, majd 1 nagyobb fánk szaggatóval kiszúrjuk. Letakarva még 15 percig pihentetjük, majd nem túl forró olajban kisütjük.