Szalagos fánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
- 1 ek rum
- 8 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 marék cukor
- 3 dl olaj
- 20 dkg sárga barack/meggy dzsem
- 3 ek porcukor
Elkészítése:
A cukrot beleszórjuk a tejbe, langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
Ha felfutott, hozzáadjuk a lisztet, a csipet sót, a rumot, a tojások sárgáját. Elkezdjük felverni ,közben apránként adagoljuk hozzá a felolvasztott margarint, amibe egy teáskanál étolajat is teszünk. Addig dagasztjuk, amíg elválik a kezünktől. Közepesen lágy tésztát kapunk. Meglisztezzük a tetejét, letakarjuk egy konyharuhával, 30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk. Pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Ismét letakarjuk, és még 20 percig kelesztjük. Nem túl forró olajban egyik oldalát fedő alatt sütjük, majd a másikat fedő nélkül szép pirosra.
Papírtörlőre kiszedjük, még forrón megtöltjük a fánkok közepét sárgabarack és/vagy meggy dzsemmel.
Végül megszórjuk porcukorral.
Tipp:
Ha a fánkok egyik oldalát fedő alatt sütitek, akkor lesz szalagos!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »