Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós, kelt kifli recept

Sós, kelt kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 0,5 kg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 1 tk só
    • szezám-, vagy köménymag
    • 3-4 dl langyos tej
    • 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez

    Továbbá:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 ek tej

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk cukorral.

    A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd a megkelt élesztővel és a tejjel rétestészta állagú tésztát dagasztunk.
    Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal.

    Mindegyiket 8 cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk. Sütőlemezre helyezzük, a tejjel és pici sóval elkevert tojássárgájával megkenjük. Tetejét szezám-, vagy köménymaggal megszórjuk (de akár sajtot is reszelhetünk rá), és pihentetjük még 20 percet.

    180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

    A sós, kelt kifli kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 374 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 59 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá