Sós, kelt kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 0,5 kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 tk só
  • szezám-, vagy köménymag
  • 3-4 dl langyos tej
  • 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez

Továbbá:

  • 1 tojássárgája
  • 1 ek tej

Elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk cukorral.

A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd a megkelt élesztővel és a tejjel rétestészta állagú tésztát dagasztunk.
Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal.

Mindegyiket 8 cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk. Sütőlemezre helyezzük, a tejjel és pici sóval elkevert tojássárgájával megkenjük. Tetejét szezám-, vagy köménymaggal megszórjuk (de akár sajtot is reszelhetünk rá), és pihentetjük még 20 percet.

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.