Sodrófás rétes recept

Hozzávalók 4 rúdhoz:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 3 dkg sertészsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek 10 %-os ecet
- csipet só
- 100 ml víz (kb)
A lekenéshez:
- 10 dkg sertészsír
- 7 dkg liszt
A töltelékhez:
- 70 dkg túró
- cukor ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 3 ek tejföl
- 2 ek búzadara
A feltekert rudak lekenéséhez:
- 2-3 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Az így kapott tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük és ezzel megkenjük a lapot.
Feltekerjük, majd 4 egyenlő darabba vágjuk. 20 percet pihentetjük letakarva a tésztát.
A tölteléket összekeverjük, majd hagyjuk állni.
A pihentetett tésztákat vékony téglalappá sodorjuk. Vékonyan étolajjal megkenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tölteléket 4 részre osztjuk. A tészta közepére tesszük a tölteléket, majd a két szélét egymásra hajtjuk. Így járunk el a többi tésztával is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a réteseket. Tetejét lekenjük étolajjal.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Langyosra hűtve, porcukorral hintve szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »