Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sodrófás rétes recept

Sodrófás rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 rúdhoz:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 3 dkg sertészsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek 10 %-os ecet
    • csipet só
    • 100 ml víz (kb)

    A lekenéshez:

    • 10 dkg sertészsír
    • 7 dkg liszt

    A töltelékhez:

    • 70 dkg túró
    • cukor ízlés szerint
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg mazsola
    • 3 ek tejföl
    • 2 ek búzadara

    A feltekert rudak lekenéséhez:

    • 2-3 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

    Az így kapott tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük és ezzel megkenjük a lapot.
    Feltekerjük, majd 4 egyenlő darabba vágjuk. 20 percet pihentetjük letakarva a tésztát.

    A tölteléket összekeverjük, majd hagyjuk állni.

    A pihentetett tésztákat vékony téglalappá sodorjuk. Vékonyan étolajjal megkenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.

    A tölteléket 4 részre osztjuk. A tészta közepére tesszük a tölteléket, majd a két szélét egymásra hajtjuk. Így járunk el a többi tésztával is.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a réteseket. Tetejét lekenjük étolajjal.

    200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

    Langyosra hűtve, porcukorral hintve szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá