Sodrófás rétes recept

Hozzávalók 4 rúdhoz:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 3 dkg sertészsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek 10 %-os ecet
- csipet só
- 100 ml víz (kb)
A lekenéshez:
- 10 dkg sertészsír
- 7 dkg liszt
A töltelékhez:
- 70 dkg túró
- cukor ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 3 ek tejföl
- 2 ek búzadara
A feltekert rudak lekenéséhez:
- 2-3 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
Az így kapott tésztát vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk. A lisztet a zsírral elkeverjük és ezzel megkenjük a lapot.
Feltekerjük, majd 4 egyenlő darabba vágjuk. 20 percet pihentetjük letakarva a tésztát.
A tölteléket összekeverjük, majd hagyjuk állni.
A pihentetett tésztákat vékony téglalappá sodorjuk. Vékonyan étolajjal megkenjük és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tölteléket 4 részre osztjuk. A tészta közepére tesszük a tölteléket, majd a két szélét egymásra hajtjuk. Így járunk el a többi tésztával is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a réteseket. Tetejét lekenjük étolajjal.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Langyosra hűtve, porcukorral hintve szeleteljük.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »