Sajtos-sonkás-tejfölös papucs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 1 ek cukor
- 1 ek só
Töltelék:
- 10 dkg sonka
- 1 pohár (kicsi)tejföl
- 10 dkg sajt
- fél fej vöröshagyma
Elkészítés:
A tejben elkeverjük a cukrot, majd meglangyosítjuk. A langyos-cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszórjuk a lisztet, a zsírt felolvasztjuk, majd a liszthez adjuk a felfuttatott élesztővel együtt.
Csipet sót adunk hozzá, majd alaposan összegyúrjuk. Duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóiból a sonkát, sajtot és a hagymát apróra összedaraboljuk, majd elkeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Ha a tészta megkelt alaposan átdolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyforma négyzeteket vágunk belőle, és mindegyik négyzetre teszünk a töltelékből.
Átlós sarkait egymásra helyezzük. Az elkészült papucsokat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 perc alatt megsütjük.