Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos kifli recept

Sajtos kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg finomliszt
    • 35 dkg rétesliszt
    • 4 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 dl étolaj
    • 35 dkg joghurt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott ek só
    • 1 kk cukor

    Töltelékhez:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 25 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A liszteket összekeverjük a sóval. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

    A megkelt élesztőt hozzáadjuk a liszthez, majd a tojásokat, a joghurtot, az étolajat is, és jól kidolgozzuk, dagasztjuk a tésztát.
    Meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát 6 cipóra osztjuk. Egyenként kör alakúra kinyújtjuk.
    Kettő darabot egyenként olvasztott vajjal lekenünk, reszelt sajttal megszórjuk. Egymásra helyezzük, majd a 3. lappal befedjük. Nyújtófával egy kissé kilapítjuk a 3 lapot.
    8 cikkre vágjuk, majd kiflikké sodorjuk fel.

    A másik 3 cipóval is így járunk el.

    Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük.
    Fél órát még kelni hagyjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá