Sajtos kifli recept
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 35 dkg rétesliszt
- 4 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 35 dkg joghurt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott ek só
- 1 kk cukor
Töltelékhez:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a sóval. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A megkelt élesztőt hozzáadjuk a liszthez, majd a tojásokat, a joghurtot, az étolajat is, és jól kidolgozzuk, dagasztjuk a tésztát.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 cipóra osztjuk. Egyenként kör alakúra kinyújtjuk.
Kettő darabot egyenként olvasztott vajjal lekenünk, reszelt sajttal megszórjuk. Egymásra helyezzük, majd a 3. lappal befedjük. Nyújtófával egy kissé kilapítjuk a 3 lapot.
8 cikkre vágjuk, majd kiflikké sodorjuk fel.
A másik 3 cipóval is így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük.
Fél órát még kelni hagyjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.