Sajtos kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajtos kifli

Hozzávalók:

  • 35 dkg finomliszt
  • 35 dkg rétesliszt
  • 4 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 35 dkg joghurt
  • 2 tojás
  • 1 csapott ek só
  • 1 kk cukor

Töltelékhez:

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A liszteket összekeverjük a sóval. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

A megkelt élesztőt hozzáadjuk a liszthez, majd a tojásokat, a joghurtot, az étolajat is, és jól kidolgozzuk, dagasztjuk a tésztát.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 6 cipóra osztjuk. Egyenként kör alakúra kinyújtjuk.
Kettő darabot egyenként olvasztott vajjal lekenünk, reszelt sajttal megszórjuk. Egymásra helyezzük, majd a 3. lappal befedjük. Nyújtófával egy kissé kilapítjuk a 3 lapot.
8 cikkre vágjuk, majd kiflikké sodorjuk fel.

A másik 3 cipóval is így járunk el.

Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük.
Fél órát még kelni hagyjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.