Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos és meggyes kifli recept

Sajtos és meggyes kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg élesztő
    • 1.5 teáskanál só
    • 7 dkg cukor
    • 4 dl tej
    • 1 kis pohár natúr joghurt
    • 0.5 dl olvasztott margarin

    A sajtos töltelékhez:

    • 4 cikk sajt (bármilyen)

    A meggyeshez:

    • 2 dl víz
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg magozott meggy

    A tészta kenéséhez:

    • 15 dkg margarin

     

    Elkészítése:
    A tésztát a hozzávalókból a szokásos módon megdagasztjuk, majd 4 részre osztjuk. Kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a fele felhabosított margarinnal, és rátesszük a másik tésztalapot. Összesodorjuk, és 8 cikkre vágjuk.

    A sajtosnál a sajtokat ketté vágjuk, a cikk szélesebb felére tesszük, majd feltekerjük.

    A meggyesnél a lisztet a pudingporral simára keverjük, ízesítjük fahéjjal, ízlés szerint cukorral, felfőzzük, majd kihűtjük és a meggyet hozzákeverjük. A kifliket megtöltjük vele.

    200 fokon szép pirosra sütjük őket. 8 db sajtos, 8 db meggyes kifli lett, jól megkeltek, és szép nagyok lettek.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá