Sajtos és meggyes kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 1.5 teáskanál só
  • 7 dkg cukor
  • 4 dl tej
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 0.5 dl olvasztott margarin

A sajtos töltelékhez:

  • 4 cikk sajt (bármilyen)

A meggyeshez:

  • 2 dl víz
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg magozott meggy

A tészta kenéséhez:

  • 15 dkg margarin

 

Elkészítése:
A tésztát a hozzávalókból a szokásos módon megdagasztjuk, majd 4 részre osztjuk. Kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a fele felhabosított margarinnal, és rátesszük a másik tésztalapot. Összesodorjuk, és 8 cikkre vágjuk.

A sajtosnál a sajtokat ketté vágjuk, a cikk szélesebb felére tesszük, majd feltekerjük.

A meggyesnél a lisztet a pudingporral simára keverjük, ízesítjük fahéjjal, ízlés szerint cukorral, felfőzzük, majd kihűtjük és a meggyet hozzákeverjük. A kifliket megtöltjük vele.

200 fokon szép pirosra sütjük őket. 8 db sajtos, 8 db meggyes kifli lett, jól megkeltek, és szép nagyok lettek.