Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsafánk recept

Rózsafánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1,5 dl tejföl (20 %)
    • 1 evőkanál porcukor
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • ízlés szerint só
    • késhegynyi fahéj
    • 2-3 evőkanál rum
    • késhegynyi szódabikarbóna

    Sütéshez:

    • étolaj

    Tálaláshoz:

    • porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, olvasztott vajat és a rumot. Jól kidolgozzuk.

    3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd három különböző méretű karikákat szaggatunk belőle.

    Alulra kerül a legnagyobb, rá a közepes méretű, végül pedig a legkisebb. Egymáshoz ragasztjuk a korongokat vizezett ujjal.

    Végül a közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal és három helyen késsel bevágjuk.

    Forró olajban kisütjük, úgy hogy a legkisebb méretű kerüljön az olajba (tehát az egészet megfordítjuk). Ha már szép pirosra sült megfordítjuk, majd papírtörlőre szedjük.

    Tálaláskor vaníliás porcukorral gazdagon meghintve, baracklekvárral díszítve kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá