Rózsafánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1,5 dl tejföl (20 %)
- 1 evőkanál porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- ízlés szerint só
- késhegynyi fahéj
- 2-3 evőkanál rum
- késhegynyi szódabikarbóna
Sütéshez:
- étolaj
Tálaláshoz:
- porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, olvasztott vajat és a rumot. Jól kidolgozzuk.
3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd három különböző méretű karikákat szaggatunk belőle.
Alulra kerül a legnagyobb, rá a közepes méretű, végül pedig a legkisebb. Egymáshoz ragasztjuk a korongokat vizezett ujjal.
Végül a közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal és három helyen késsel bevágjuk.
Forró olajban kisütjük, úgy hogy a legkisebb méretű kerüljön az olajba (tehát az egészet megfordítjuk). Ha már szép pirosra sült megfordítjuk, majd papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral gazdagon meghintve, baracklekvárral díszítve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »