Rózsafánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1,5 dl tejföl (20 %)
- 1 evőkanál porcukor
- 5 dkg olvasztott vaj
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- ízlés szerint só
- késhegynyi fahéj
- 2-3 evőkanál rum
- késhegynyi szódabikarbóna
Sütéshez:
- étolaj
Tálaláshoz:
- porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, olvasztott vajat és a rumot. Jól kidolgozzuk.
3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd három különböző méretű karikákat szaggatunk belőle.
Alulra kerül a legnagyobb, rá a közepes méretű, végül pedig a legkisebb. Egymáshoz ragasztjuk a korongokat vizezett ujjal.
Végül a közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal és három helyen késsel bevágjuk.
Forró olajban kisütjük, úgy hogy a legkisebb méretű kerüljön az olajba (tehát az egészet megfordítjuk). Ha már szép pirosra sült megfordítjuk, majd papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral gazdagon meghintve, baracklekvárral díszítve kínáljuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »