Hozzávalók:
Tésztához:
Sütéshez:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, olvasztott vajat és a rumot. Jól kidolgozzuk.
3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd három különböző méretű karikákat szaggatunk belőle.
Alulra kerül a legnagyobb, rá a közepes méretű, végül pedig a legkisebb. Egymáshoz ragasztjuk a korongokat vizezett ujjal.
Végül a közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal és három helyen késsel bevágjuk.
Forró olajban kisütjük, úgy hogy a legkisebb méretű kerüljön az olajba (tehát az egészet megfordítjuk). Ha már szép pirosra sült megfordítjuk, majd papírtörlőre szedjük.
Tálaláskor vaníliás porcukorral gazdagon meghintve, baracklekvárral díszítve kínáljuk!