Rózsafánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1,5 dl tejföl (20 %)
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 3 tojássárgája
  • ízlés szerint só
  • késhegynyi fahéj
  • 2-3 evőkanál rum
  • késhegynyi szódabikarbóna

Sütéshez:

  • étolaj

Tálaláshoz:

  • porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • baracklekvár

Elkészítése:

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, tejfölt, olvasztott vajat és a rumot. Jól kidolgozzuk.

3-4 mm vastagra kinyújtjuk, majd három különböző méretű karikákat szaggatunk belőle.

Alulra kerül a legnagyobb, rá a közepes méretű, végül pedig a legkisebb. Egymáshoz ragasztjuk a korongokat vizezett ujjal.

Végül a közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal és három helyen késsel bevágjuk.

Forró olajban kisütjük, úgy hogy a legkisebb méretű kerüljön az olajba (tehát az egészet megfordítjuk). Ha már szép pirosra sült megfordítjuk, majd papírtörlőre szedjük.

Tálaláskor vaníliás porcukorral gazdagon meghintve, baracklekvárral díszítve kínáljuk!