Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rózsafánk recept

Rózsafánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg finomliszt
    • csipet só
    • fél csomag sütőpor
    • 8 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 cl rum
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejföl

    A sütéshez:

    • 8 dl étolaj

    A tálaláshoz:

    • porcukor
    • házi baracklekvár

    Elkészítése:

    Az összes hozzávalót összegyúrjuk. Ha ragadna, akkor egy kevés lisztet adunk hozzá, ha nem akar összeállni, akkor még egy kis tejfölt.

    10-15 percet pihentetjük.

    2 mm vastagra kinyújtjuk lisztezett munkalapon. 4 különböző mérető szaggatót készítünk elő.
    11 db korongot szúrunk ki a tésztából mind a négy szaggatóval.

    Először a legnagyobbal kezdjük, 6 csíkot vágunk befelé a szélein. A közepét tojás fehérjévelkenjük le. Rátesszük a következő kisebb korongot, azon 5 csíkot vágunk a szélén. Ezt is tojásfehérjével lekenjük a közepén, arra tesszük a 4 helyen bevágott korongot. Közepén jól benyomjuk az ujjunkkal, majd utoljára tesszük a legkisebbet, amin 3 vágást ejtünk.

    A maradék tésztákat ugyanígy készítjük el.

    Egy nagy edényben felhevítjük az étolajat és 3-4 fánkot teszünk bele. Mind a két oldalát aranybarnára sütjük.

    Jól megnőnek, lassú tűznél süssük, hogy átsüljenek.

    A fánkokat tányérra rendezzük, megszórjuk porcukorral és a közepükbe lekvárt csepegtetünk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá