Rögtön puha mézeskalács recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál szóbikarbóna
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál méz
A kenéshez:
- 2 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A díszítéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor vagy bolti por (az utóbbi egyszerűbb)
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, mézeskalács fűszerkeverékkel, porcukorral, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a mézet és egynemű tésztává gyúrjuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük (így sokkal könnyebb dolgozni a tésztával) és utána kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és a kívánt mintáraszaggatjuk.
Tepsibe tesszük a mézeseket és megkenjük a vajjal összekevert tojással.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 150 fokon világosbarnára sütjük kb 10 perc alatt.
Tipp:
Nem kell hosszú ideig sütni. Én addig szoktam míg a szódabikarbóna megemeli a kalácsokat egy pici színt kap és már ki is veszem.
A díszítésnél én jelen esetben cukormázport használtam. Ezt könnyebb színezni, mint az eredeti tojásos verziót. A díszítés pedig mindenki fantáziájára van bízva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »