Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rögtön puha mézeskalács recept

Rögtön puha mézeskalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 mokkáskanál szóbikarbóna
    • 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
    • 5 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál méz

    A kenéshez:

    • 2 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A díszítéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg porcukor vagy bolti por (az utóbbi egyszerűbb)

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, mézeskalács fűszerkeverékkel, porcukorral, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a mézet és egynemű tésztává gyúrjuk.

    Néhány órára hűtőbe tesszük (így sokkal könnyebb dolgozni a tésztával) és utána kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és a kívánt mintáraszaggatjuk.

    Tepsibe tesszük a mézeseket és megkenjük a vajjal összekevert tojással.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 150 fokon világosbarnára sütjük kb 10 perc alatt.

    Tipp:

    Nem kell hosszú ideig sütni. Én addig szoktam míg a szódabikarbóna megemeli a kalácsokat egy pici színt kap és már ki is veszem.

    A díszítésnél én jelen esetben cukormázport használtam. Ezt könnyebb színezni, mint az eredeti tojásos verziót. A díszítés pedig mindenki fantáziájára van bízva.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá