Rögtön puha mézeskalács recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál szóbikarbóna
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál méz
A kenéshez:
- 2 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A díszítéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor vagy bolti por (az utóbbi egyszerűbb)
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, mézeskalács fűszerkeverékkel, porcukorral, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a mézet és egynemű tésztává gyúrjuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük (így sokkal könnyebb dolgozni a tésztával) és utána kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és a kívánt mintáraszaggatjuk.
Tepsibe tesszük a mézeseket és megkenjük a vajjal összekevert tojással.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 150 fokon világosbarnára sütjük kb 10 perc alatt.
Tipp:
Nem kell hosszú ideig sütni. Én addig szoktam míg a szódabikarbóna megemeli a kalácsokat egy pici színt kap és már ki is veszem.
A díszítésnél én jelen esetben cukormázport használtam. Ezt könnyebb színezni, mint az eredeti tojásos verziót. A díszítés pedig mindenki fantáziájára van bízva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »