Rögtön puha mézeskalács recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg finomliszt
- 15 dkg porcukor
- 1 mokkáskanál szóbikarbóna
- 2 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 5 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál méz
A kenéshez:
- 2 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A díszítéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor vagy bolti por (az utóbbi egyszerűbb)
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, mézeskalács fűszerkeverékkel, porcukorral, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojást, a mézet és egynemű tésztává gyúrjuk.
Néhány órára hűtőbe tesszük (így sokkal könnyebb dolgozni a tésztával) és utána kinyújtjuk 3-4 mm vastagra és a kívánt mintáraszaggatjuk.
Tepsibe tesszük a mézeseket és megkenjük a vajjal összekevert tojással.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és 150 fokon világosbarnára sütjük kb 10 perc alatt.
Tipp:
Nem kell hosszú ideig sütni. Én addig szoktam míg a szódabikarbóna megemeli a kalácsokat egy pici színt kap és már ki is veszem.
A díszítésnél én jelen esetben cukormázport használtam. Ezt könnyebb színezni, mint az eredeti tojásos verziót. A díszítés pedig mindenki fantáziájára van bízva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »