Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizskoch recept

Rizskoch
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 bögre rizs (60 dkg)
    • 3 bögre víz (0,75 l)
    • 6 bögre tej (1,5 l)
    • 1 vaníliarúd, vagy 2 tk vanília aroma
    • 10 dkg vaj
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg mazsola
    • 30 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 csipet só

    Tepsi kikenéshez:

    • zsír, vagy vaj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A rizst egy csipet sóval és a vízzel addig főzzük állandó keverés mellett, amíg az összes vizet felveszi. Ekkor hozzáöntjük a tejet, a cukor felét, a vaníliarúd kikapart magjait. Lassú tűzön, lefedve, időnként megkeverve puhára főzzük. Ha kész, félretesszük hűlni.

    A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat a maradék cukorral kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját és a citrom lereszelt héját, és alaposan kikeverjük.

    A langyosra hűlt rizshez hozzáadjuk a mazsolát és a vajas tojássárgáját. Jól kikeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.

    Vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt 40 x 30 cm-es tepsibe öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50-60 perc alatt készre sütjük.

    Forrón szeleteljük, porcukorral meghintve és lekvárral, vagy bármilyen más öntettel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá