Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizsfelfújt nektarinnal recept

Rizsfelfújt nektarinnal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg rizs
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 liter tej
    • 3 dl víz
    • 1 citrom héja
    • 15 dkg kristálycukor
    • 1 evőkanál vaj
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 1 evőkanál vanília aroma
    • 1 tasak csokoládéöntet
    • 6 nektarin cikkekre vágva
    • mandulaforgács vagy porcukor a szóráshoz

    Elkészítése:

    A rizst kevés sós vízben előfőzzük, majd felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a rizst. Addig főzzük, míg magába nem szívja a tejet és puha nem lesz. Amíg elkészül a rizs, pont van időnk elkészíteni a tojásos krémet.

    A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a citromhéjjal, vajjal, cukorral, aromával. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kikevert tojás sárgájához és lazán elkeverjük. A kész masszát összekeverjük a megfőzött rizzsel.

    Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejére tesszük a nektarin gerezdeket és mandulapehellyel megszórjuk.

    180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük vagy amíg a teteje szép piros nem lesz.

    Porcukorral megszórva, csokiöntettel kínáljuk.

    Tipp:

    A csokiöntetet készen vásárolom, ha kevés az időm és a leírtak szerint készítem el. Természetesen mással is fogyasztható, kinek-kinek az ízlése szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá