Rizsfelfújt nektarinnal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg rizs
  • 4 tojás
  • 1 liter tej
  • 3 dl víz
  • 1 citrom héja
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 tasak csokoládéöntet
  • 6 nektarin cikkekre vágva
  • mandulaforgács vagy porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A rizst kevés sós vízben előfőzzük, majd felforraljuk a tejet, hozzáadjuk a rizst. Addig főzzük, míg magába nem szívja a tejet és puha nem lesz. Amíg elkészül a rizs, pont van időnk elkészíteni a tojásos krémet.

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat kikeverjük a citromhéjjal, vajjal, cukorral, aromával. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kikevert tojás sárgájához és lazán elkeverjük. A kész masszát összekeverjük a megfőzött rizzsel.

Egy nagyobb tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk és a tetejére tesszük a nektarin gerezdeket és mandulapehellyel megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük vagy amíg a teteje szép piros nem lesz.

Porcukorral megszórva, csokiöntettel kínáljuk.

Tipp:

A csokiöntetet készen vásárolom, ha kevés az időm és a leírtak szerint készítem el. Természetesen mással is fogyasztható, kinek-kinek az ízlése szerint.