Rizsfelfújt recept

Hozzávalók:
- 500 g rizs
- 2 dl víz
- 8 dl tej
- 1 tk só
- 15 dkg cukor
- 1 ek vaníliaaroma
- 3 ek étolaj
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A rizst lepirítom az olajon. Sózom, felöntöm a tejjel és a vízzel. Kis lángon megpárolom fedő alatt.
A tojásokat szétválasztom. A cukrot hozzáadom a sárgájához és összekeverem, majd a kihűlt tejberizshez keverem a tojássárgáját.
Felverem a tojásfehérjét kemény habbá. Hozzákeverem a habot a rizshez óvatosan, nehogy összetörjön.
Kivajazott tepsibe öntöm a rizst. 180 fokos, előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütöm. Ajtót nyitogatni TILOS, mert összeesik!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »