Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizsfelfújt recept

Rizsfelfújt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A felfújthoz:

    • 250 g rizs
    • 1 l tej
    • 200 ml víz
    • 1 csipet só
    • 150 g cukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 1 teáskanál vanília eszencia
    • 20 g mazsola
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 púpozott teáskanál liszt
    • 50 g vaj

    A tepsihez:

    • vaj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A rizst és a vizet egy vastag aljú lábasba tesszük, és folyamatos kevergetés mellett, közepes hőfokon, felpuhítjuk a rizst a vízben. Mikor elforrt a rizsről a víz, megsózzuk, és ráöntjük a tejet.

    Időnkénti kevergetés mellet addig főzzük a rizst, míg nagyjából felissza a tejet, és kellően felpuhul. Végül alaposan belekeverjük a citromhéjat, a cukrot, a mazsolát, és a vanília esszenciát, majd lefedve egy órán át hagyjuk állni.
    Ha a tejberizs kihűlt, egy nagy üstbe szedjük, és átkeverjük. Ezután a rizskochnak egy kb 24 x 34 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kimorzsázunk.

    A puha vajat a tojás sárgával kihabosítjuk, és óvatosan, egy fakanállal hozzákeverjük a tejberizshez. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is hozzáforgatjuk a tejberizshez, végül óvatosan hozzákeverjük a lisztet is.

    A kivajazott majd morzsával megszórt formába öntjük a masszát. 200 C-os sütőben aranybarnára sütjük, ez kb 40 perc hőlégkeverés nélkül.

    Tálaláskor tetszés szerint megszórjuk porcukorral, citromhéjjal, és lekvárral tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá