Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel recept

Rizses-túrós fánkok ribizliöntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2,5 dl tej
    • 10 dkg rizs
    • 1 ek vaj
    • 5 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 15 dkg tehéntúró
    • olaj a sütéshez

    A ribizliöntethez:

    • 1 fahéjrúd
    • őrölt szegfűszeg
    • cukor ízlés szerint
    • 30 dkg ribizli
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A tejben megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és lehűtjük.
    A tojások sárgáját és a túrót is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából evőkanállal fánkocskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.

    Feltesszük forrni az 1 dl vizet a fűszerekkel meg a cukorral, és illatos fűszerkivonatot készítünk.
    Eltávolítjuk a fahéjat, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, amit előzőleg szitán áttörünk, hogy csak a finom leve maradjon, s pár pillanat alatt az egészet összeforraljuk.

    A keményítőt 1-2 kanál vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele az öntetet.

    A kisült fánkokat a ribizliöntettel kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá