Hozzávalók:
A ribizliöntethez:
Elkészítése:
A tejben megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és lehűtjük.
A tojások sárgáját és a túrót is hozzáadjuk, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából evőkanállal fánkocskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
Feltesszük forrni az 1 dl vizet a fűszerekkel meg a cukorral, és illatos fűszerkivonatot készítünk.
Eltávolítjuk a fahéjat, majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, amit előzőleg szitán áttörünk, hogy csak a finom leve maradjon, s pár pillanat alatt az egészet összeforraljuk.
A keményítőt 1-2 kanál vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele az öntetet.
A kisült fánkokat a ribizliöntettel kínáljuk.