Retro briós recept

Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót és a cukrot, közepébe beleütjük a tojást.
50 ml langyos tejhez adunk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 1-2 ek lisztet adunk hozzá.
Ha megkelt az élesztő, akkor a többi hozzávalóval elkeverjük, majd összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ne ijedjünk meg, nem lesz tocsogós, a tészta beszívja a vajat a dagasztás közben.
35 percig pihentetjük letakarva.
A nyújtódeszka felületét kicsit megolajozzuk. A tésztát henger formájúra nyújtjuk és kb 6 dkg-os gombócokat formázunk belőle. Kb 15-16 db lesz.
Pihentetjük a tésztákat kb 2 percig. Ezután hurkákat formázunk belőle, amiket csiga formára tekerünk és a végét aláhajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, kristálycukorral.
180 fokon kb 35 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »