Retro briós recept

Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót és a cukrot, közepébe beleütjük a tojást.
50 ml langyos tejhez adunk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 1-2 ek lisztet adunk hozzá.
Ha megkelt az élesztő, akkor a többi hozzávalóval elkeverjük, majd összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ne ijedjünk meg, nem lesz tocsogós, a tészta beszívja a vajat a dagasztás közben.
35 percig pihentetjük letakarva.
A nyújtódeszka felületét kicsit megolajozzuk. A tésztát henger formájúra nyújtjuk és kb 6 dkg-os gombócokat formázunk belőle. Kb 15-16 db lesz.
Pihentetjük a tésztákat kb 2 percig. Ezután hurkákat formázunk belőle, amiket csiga formára tekerünk és a végét aláhajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással megkenjük, kristálycukorral.
180 fokon kb 35 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »