Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ribizlis-vaníliás rétes recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag 4 lapos réteslap
    • olaj
    • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 10 dkg tehéntúró
    • fél citrom leve
    • 20 dkg friss ribizli
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítés:
    A réteslapokat kiterítjük, majd egyenként olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd óvatosan 8 téglalapra vágjuk.
    A vaníliás krémport a tejjel simára keverjük, a szitán áttört túrót és a citromlét is belekeverjük. Ezután a ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 4 fürtöt félreteszünk, a többit a száráról lecsipkedjük, és a túrós krémbe forgatjuk.
    4 réteslapot a krémmel megkenünk, majd a maradék réteslapot a tetejükre rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a rétesek tetejére nyomjuk, majd a félretett ribizlivel díszítjük. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá