Ribizlis-vaníliás rétes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 csomag 4 lapos réteslap
  • olaj
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg tehéntúró
  • fél citrom leve
  • 20 dkg friss ribizli
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:
A réteslapokat kiterítjük, majd egyenként olajjal megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd óvatosan 8 téglalapra vágjuk.
A vaníliás krémport a tejjel simára keverjük, a szitán áttört túrót és a citromlét is belekeverjük. Ezután a ribizlit megmossuk, lecsöpögtetjük, majd 4 fürtöt félreteszünk, a többit a száráról lecsipkedjük, és a túrós krémbe forgatjuk.
4 réteslapot a krémmel megkenünk, majd a maradék réteslapot a tetejükre rakjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a rétesek tetejére nyomjuk, majd a félretett ribizlivel díszítjük. Jó étvágyat!