Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leveles túrós recept

Leveles túrós
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához(3 rúdhoz):

    • 25 dkg vaj
    • 30 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2 dl tejföl vagy kefir
    • 1 kávéskanál ecet
    • kevés só

    A töltelékhez:

    • 1/2 kg túró
    • 2 dl tejföl
    • ízlés szerint cukor
    • reszelt citromhéj
    • mazsola(én nem tettem)

    A rétes lapok kenéséhez:

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj

    Elkészítése:

    Öt dkg vajjal, 25 dkg liszttel, 2 tojássárgával, ecettel, tejföllel vagy kefirrel,sóval jól kidolgozott rétestésztát készítünk. Fél óráig pihentetjük.

    Ezalatt 20 dkg vajat 5 dkg liszttel jól átgyúrunk, és cipóra alakítjuk. A pihent tésztát kinyújtjuk, ráhelyezzük a vajat, a kettőt együtt kinyújtjuk, kétszer összehajtogatjuk, hideg helyen pihentetjük.

    Összesen négyszer nyújtjuk, de csak az első nyújtás után pihentetjük 1/2 órát, a többinél elegendő a 20 percenkénti nyújtás-hajtogatás.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    A tésztát 3 cipóra osztjuk.

    Téglalap alakúra sodorjuk,olajjal lekenjük,zsemlemorzsával meghintjük. A tölteléket a közepére tesszük,a tésztát két oldalról ráhajtjuk.

    Kivajazott tepsibe tesszük,a rudak tetejét olajjal,majd a felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá