Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos narancsos-almás pite recept

Rácsos narancsos-almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csipet só
    • 1 kis doboz tejföl
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája (a fehérje jó lesz a süti megkenéséhez)

    Töltelékhez:

    • 5 alma
    • 2 narancs
    • 2 tk fahéj
    • 1 ek citromlé
    • 4 ek cukor

    Tetejére:

    • tojásfehérje (lekenni)

    Elkészítése:

    Gyümölcsök előkészítése:

    A megpucolt almát és a pucolt, és kifilézett narancsot felkockázzuk, és 2-2 ek cukorral, citromlével és a fahéjjal lassú tűzön megpároljuk őket külön-külön. Vigyázni kell, hogy a narancs fehér része ne kerüljön a fazékba, mert kesernyés ízt adhat a tölteléknek.

    Tészta készítése:

    A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. A többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, és 10 percre hűtőbe tesszük.

    A tésztát 2 részre osztjuk (egy kisebb, egy nagyobb). A nagyobb tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott tepsit (30 x 40 cm) kibélelünk vele. Befedjük az addigra már kihűlt töltelékkel.

    A megmaradt tésztával mintát készítünk a tetejére, a tojásfehérjével kissé lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

    A rácsos narancsos-almás pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 229 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá