Rácsos narancsos-almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 egész tojás
  • 2 tojás sárgája (a fehérje jó lesz a süti megkenéséhez)

Töltelékhez:

  • 5 alma
  • 2 narancs
  • 2 tk fahéj
  • 1 ek citromlé
  • 4 ek cukor

Tetejére:

  • tojásfehérje (lekenni)

Elkészítése:

Gyümölcsök előkészítése:

A megpucolt almát és a pucolt, és kifilézett narancsot felkockázzuk, és 2-2 ek cukorral, citromlével és a fahéjjal lassú tűzön megpároljuk őket külön-külön. Vigyázni kell, hogy a narancs fehér része ne kerüljön a fazékba, mert kesernyés ízt adhat a tölteléknek.

Tészta készítése:

A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. A többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, és 10 percre hűtőbe tesszük.

A tésztát 2 részre osztjuk (egy kisebb, egy nagyobb). A nagyobb tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott tepsit (30 x 40 cm) kibélelünk vele. Befedjük az addigra már kihűlt töltelékkel.

A megmaradt tésztával mintát készítünk a tetejére, a tojásfehérjével kissé lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt aranybarnára sütjük.