Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A megpucolt almát és a pucolt, és kifilézett narancsot felkockázzuk, és 2-2 ek cukorral, citromlével és a fahéjjal lassú tűzön megpároljuk őket külön-külön. Vigyázni kell, hogy a narancs fehér része ne kerüljön a fazékba, mert kesernyés ízt adhat a tölteléknek.
A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd a szoba hőmérsékletű margarint elmorzsoljuk benne. A többi hozzávalóval együtt gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, és 10 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát 2 részre osztjuk (egy kisebb, egy nagyobb). A nagyobb tésztát kinyújtjuk, és egy kivajazott tepsit (30 x 40 cm) kibélelünk vele. Befedjük az addigra már kihűlt töltelékkel.
A megmaradt tésztával mintát készítünk a tetejére, a tojásfehérjével kissé lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt aranybarnára sütjük.