Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos almás pite recept

Rácsos almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg vaj
    • 1 tk só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2ek tejföl

    A töltelékhez:

    • 1 kg alma tisztítva
    • 10 dkg cukor
    • 2 tk őrőlt fahéj
    • 0,5 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
    • 5 dkg durvára vágott dió
    • 2 citrom leve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenésre

    Elkészítése:

     

    Tisztítás után az almát lereszeljük, meglocsoljuk az egyik citrom levével.Hagyjuk lecsepegni, de az alma levét tartsuk meg!

    Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a cukrot és a sót, majd a tojássárgáját és a tejfölt. Miután összegyúrtuk, egy nagyobb és egy kisebb cipót formázunk, és tetővel lezárt tálban 1 órát pihentetjük

    Közben elkészítjük a tölteléket.

    A cukrot aranybarnára pirítjuk majd a kinyomkodott almát hozzáadjuk. Ráöntjük a második citrom levét, és a fahéjat, valamint a felfogott almaléből 0,5 dl-ben elkevert pudingot. Az egészet éppen csak összeforgatjuk, és lehúzzuk a tűzhelyről. Hagyjuk hűlni.

    A nagyobb tésztából kb. 36 cm korongot nyújtunk, és egy 30 cm átmérőjű pitesütőbe terítjük. Az oldalánál a tésztát a bordákhoz nyomkodjuk, a túllógó tésztaszéleket levágjuk, az alját villával sűrűn megszurkáljuk.

    Durvára aprított dióval meghintjük a tészta alját, majd ráöntjük a kihűlt tölteléket. A kisebb tésztát szögletes lapra nyújtjuk, és kb. 2 cm széles csíkokat vágunk belőle, amit a töltelék tetejére rácsozunk.

    A lehulló tésztadarabot összegyúrjuk, 2 rudat formázunk, majd összesodorjuk, és a tészta tetejére kerül szegélyként. Végül felvert tojással lekenjük.

    190°C-ra előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá