Pudingos tejberizs meggyzselével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tejberizshez:
- 1 dl rizs
- 1 dl víz
- 1 dl tej
- csipet só
- cukor ízlés szerint
Vaníliapudinghoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- mazsola
Meggyes réteghez:
- 1 ek liszt
- 2 ek cukor
- 2 dl meggylé (kompót leve)
- néhány szem meggy a tetejére
Elkészítése:
Elkészítjük, megfőzzük alacsony hőfokon a rizst a vízzel elkevert tejben. Kevés sóval, és ízlés szerinti cukorral ízesítjük.
A puding hozzávalóit a mazsola kivételével kikeverjük csomómentesre, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A végén hozzákeverjük a kb. maroknyi mazsolát.
A meggyes réteg hozzávalóit szintén csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük.
Ezután poharakba, tálkákba rétegezzük a tejberizzsel összekevert pudingot, majd a tetejére kerül a meggyes réteg, megszórva a meggyszemekkel.
Nagyon finom az édes rizs és a fanyar, kissé savanykás meggy kontrasztja!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »