Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos tejberizs meggyzselével recept

Pudingos tejberizs meggyzselével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tejberizshez:

    • 1 dl rizs
    • 1 dl víz
    • 1 dl tej
    • csipet só
    • cukor ízlés szerint

    Vaníliapudinghoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek cukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 ek liszt
    • 2 dl tej
    • mazsola

    Meggyes réteghez:

    • 1 ek liszt
    • 2 ek cukor
    • 2 dl meggylé (kompót leve)
    • néhány szem meggy a tetejére

    Elkészítése:

    Elkészítjük, megfőzzük alacsony hőfokon a rizst a vízzel elkevert tejben. Kevés sóval, és ízlés szerinti cukorral ízesítjük.

    A puding hozzávalóit a mazsola kivételével kikeverjük csomómentesre, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A végén hozzákeverjük a kb. maroknyi mazsolát.

    A meggyes réteg hozzávalóit szintén csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük.

    Ezután poharakba, tálkákba rétegezzük a tejberizzsel összekevert pudingot, majd a tetejére kerül a meggyes réteg, megszórva a meggyszemekkel.

    Nagyon finom az édes rizs és a fanyar, kissé savanykás meggy kontrasztja!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá