Pudingos tejberizs meggyzselével recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tejberizshez:
- 1 dl rizs
- 1 dl víz
- 1 dl tej
- csipet só
- cukor ízlés szerint
Vaníliapudinghoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- mazsola
Meggyes réteghez:
- 1 ek liszt
- 2 ek cukor
- 2 dl meggylé (kompót leve)
- néhány szem meggy a tetejére
Elkészítése:
Elkészítjük, megfőzzük alacsony hőfokon a rizst a vízzel elkevert tejben. Kevés sóval, és ízlés szerinti cukorral ízesítjük.
A puding hozzávalóit a mazsola kivételével kikeverjük csomómentesre, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A végén hozzákeverjük a kb. maroknyi mazsolát.
A meggyes réteg hozzávalóit szintén csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük.
Ezután poharakba, tálkákba rétegezzük a tejberizzsel összekevert pudingot, majd a tetejére kerül a meggyes réteg, megszórva a meggyszemekkel.
Nagyon finom az édes rizs és a fanyar, kissé savanykás meggy kontrasztja!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »