Pudingos tejberizs meggyzselével recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tejberizshez:
- 1 dl rizs
- 1 dl víz
- 1 dl tej
- csipet só
- cukor ízlés szerint
Vaníliapudinghoz:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- mazsola
Meggyes réteghez:
- 1 ek liszt
- 2 ek cukor
- 2 dl meggylé (kompót leve)
- néhány szem meggy a tetejére
Elkészítése:
Elkészítjük, megfőzzük alacsony hőfokon a rizst a vízzel elkevert tejben. Kevés sóval, és ízlés szerinti cukorral ízesítjük.
A puding hozzávalóit a mazsola kivételével kikeverjük csomómentesre, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A végén hozzákeverjük a kb. maroknyi mazsolát.
A meggyes réteg hozzávalóit szintén csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük.
Ezután poharakba, tálkákba rétegezzük a tejberizzsel összekevert pudingot, majd a tetejére kerül a meggyes réteg, megszórva a meggyszemekkel.
Nagyon finom az édes rizs és a fanyar, kissé savanykás meggy kontrasztja!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









