Pudingos tejberizs meggyzselével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pudingos tejberizs meggyzselével

Hozzávalók:
Tejberizshez:

  • 1 dl rizs
  • 1 dl víz
  • 1 dl tej
  • csipet só
  • cukor ízlés szerint

Vaníliapudinghoz:

  • 1 tojássárgája
  • 2 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 ek liszt
  • 2 dl tej
  • mazsola

Meggyes réteghez:

  • 1 ek liszt
  • 2 ek cukor
  • 2 dl meggylé (kompót leve)
  • néhány szem meggy a tetejére

Elkészítése:

Elkészítjük, megfőzzük alacsony hőfokon a rizst a vízzel elkevert tejben. Kevés sóval, és ízlés szerinti cukorral ízesítjük.

A puding hozzávalóit a mazsola kivételével kikeverjük csomómentesre, és lassú tűzön sűrűre főzzük. A végén hozzákeverjük a kb. maroknyi mazsolát.

A meggyes réteg hozzávalóit szintén csomómentesre keverjük, és lassú tűzön sűrűre főzzük.

Ezután poharakba, tálkákba rétegezzük a tejberizzsel összekevert pudingot, majd a tetejére kerül a meggyes réteg, megszórva a meggyszemekkel.

Nagyon finom az édes rizs és a fanyar, kissé savanykás meggy kontrasztja!