Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos csiga recept

Pudingos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg élesztő
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál cukor (plusz 1 kávéskanál cukor az élesztő felfuttatásához)
    • csipet só
    • 2 dl tej

    Töltelék:

    • 2 csomag vanília ízű pudingpor
    • fél liter tej
    • mazsola
    • 2-3 evőkanál cukor
    • a locsoláshoz 1 dl tejben elkevert 2-3 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A langyos tejben elkeverünk 1 kk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az egészet összegyúrjuk, majd kb 5-10 percig dagasztjuk.

    Letakarva 45 percig kelesztjük.

    Közben elkészítjük a pudingot a szokásos módon a cukorral, majd belekeverjük a mazsolát is és hagyjuk kihűlni.

    A tésztát kinyújtjuk kb fél cm vastagra, téglalap alakúra, majd megkenjük a pudinggal és feltekerjük, majd 2 unnyi széles csíkokra vágjuk.

    Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk, majd a csigákat szorosan beletesszük.

    180 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kezd pirulni. Ekkor megöntözzük alaposan a vaníliás tejjel, majd még 5 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá