Pudingos csiga recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor (plusz 1 kávéskanál cukor az élesztő felfuttatásához)
- csipet só
- 2 dl tej
Töltelék:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- fél liter tej
- mazsola
- 2-3 evőkanál cukor
- a locsoláshoz 1 dl tejben elkevert 2-3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverünk 1 kk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az egészet összegyúrjuk, majd kb 5-10 percig dagasztjuk.
Letakarva 45 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a pudingot a szokásos módon a cukorral, majd belekeverjük a mazsolát is és hagyjuk kihűlni.
A tésztát kinyújtjuk kb fél cm vastagra, téglalap alakúra, majd megkenjük a pudinggal és feltekerjük, majd 2 unnyi széles csíkokra vágjuk.
Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk, majd a csigákat szorosan beletesszük.
180 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kezd pirulni. Ekkor megöntözzük alaposan a vaníliás tejjel, majd még 5 percig sütjük.