Pudingos csiga recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor (plusz 1 kávéskanál cukor az élesztő felfuttatásához)
- csipet só
- 2 dl tej
Töltelék:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- fél liter tej
- mazsola
- 2-3 evőkanál cukor
- a locsoláshoz 1 dl tejben elkevert 2-3 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverünk 1 kk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az egészet összegyúrjuk, majd kb 5-10 percig dagasztjuk.
Letakarva 45 percig kelesztjük.
Közben elkészítjük a pudingot a szokásos módon a cukorral, majd belekeverjük a mazsolát is és hagyjuk kihűlni.
A tésztát kinyújtjuk kb fél cm vastagra, téglalap alakúra, majd megkenjük a pudinggal és feltekerjük, majd 2 unnyi széles csíkokra vágjuk.
Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk, majd a csigákat szorosan beletesszük.
180 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kezd pirulni. Ekkor megöntözzük alaposan a vaníliás tejjel, majd még 5 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









