Pudingos csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pudingos csiga

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor (plusz 1 kávéskanál cukor az élesztő felfuttatásához)
  • csipet só
  • 2 dl tej

Töltelék:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • fél liter tej
  • mazsola
  • 2-3 evőkanál cukor
  • a locsoláshoz 1 dl tejben elkevert 2-3 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A langyos tejben elkeverünk 1 kk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és az egészet összegyúrjuk, majd kb 5-10 percig dagasztjuk.

Letakarva 45 percig kelesztjük.

Közben elkészítjük a pudingot a szokásos módon a cukorral, majd belekeverjük a mazsolát is és hagyjuk kihűlni.

A tésztát kinyújtjuk kb fél cm vastagra, téglalap alakúra, majd megkenjük a pudinggal és feltekerjük, majd 2 unnyi széles csíkokra vágjuk.

Egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral bélelünk, majd a csigákat szorosan beletesszük.

180 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje kezd pirulni. Ekkor megöntözzük alaposan a vaníliás tejjel, majd még 5 percig sütjük.