Szabolcsi borzas süti recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 1 teáskanálnyi sütőpor
- 5 nagy alma
- 1 teáskanálnyi fahéj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A lisztet, a cukor felét, a vajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadunk 1 dl hideg vizet és jól összegyúrjuk, majd kettőbe osztjuk a tésztát. Egy nagyobb és egy kisebb darabra lesz szükségünk. A kisebb darabot becsomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.
A nagyobb darabot kinyújtjuk és kivajazott, kb 20*30 cm-es tepsibe tesszük.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a maradék cukrot és az őrölt fahéjat. Ezt rásimítjuk a tészta tetejére.
A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy darabokra csipkedjük és ezzel borítjuk be az alma tetejét.
A tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét és 25 percen át sütjük 180 fokon. Ha kihűlt, akkor tálaljuk.
Tipp:
Mi nem vagyunk túl édesszájúak, de ez a cukormennyiség kell bele akkor is. Illetve a híres szabolcsi alma a recept lelke :-)