Szabolcsi borzas süti recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 1 teáskanálnyi sütőpor
- 5 nagy alma
- 1 teáskanálnyi fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A lisztet, a cukor felét, a vajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadunk 1 dl hideg vizet és jól összegyúrjuk, majd kettőbe osztjuk a tésztát. Egy nagyobb és egy kisebb darabra lesz szükségünk. A kisebb darabot becsomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.
A nagyobb darabot kinyújtjuk és kivajazott, kb 20*30 cm-es tepsibe tesszük.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a maradék cukrot és az őrölt fahéjat. Ezt rásimítjuk a tészta tetejére.
A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy darabokra csipkedjük és ezzel borítjuk be az alma tetejét.
A tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét és 25 percen át sütjük 180 fokon. Ha kihűlt, akkor tálaljuk.
Tipp:
Mi nem vagyunk túl édesszájúak, de ez a cukormennyiség kell bele akkor is. Illetve a híres szabolcsi alma a recept lelke :-)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »