Szabolcsi borzas süti recept

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 1 teáskanálnyi sütőpor
- 5 nagy alma
- 1 teáskanálnyi fahéj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
A lisztet, a cukor felét, a vajat, a sütőport és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadunk 1 dl hideg vizet és jól összegyúrjuk, majd kettőbe osztjuk a tésztát. Egy nagyobb és egy kisebb darabra lesz szükségünk. A kisebb darabot becsomagoljuk és betesszük a fagyasztóba.
A nagyobb darabot kinyújtjuk és kivajazott, kb 20*30 cm-es tepsibe tesszük.
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, hozzáadjuk a maradék cukrot és az őrölt fahéjat. Ezt rásimítjuk a tészta tetejére.
A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy darabokra csipkedjük és ezzel borítjuk be az alma tetejét.
A tojássárgájával megkenjük a tészta tetejét és 25 percen át sütjük 180 fokon. Ha kihűlt, akkor tálaljuk.
Tipp:
Mi nem vagyunk túl édesszájúak, de ez a cukormennyiség kell bele akkor is. Illetve a híres szabolcsi alma a recept lelke :-)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »