Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rácsos almás pite recept

Rácsos almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók a tésztához:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1/2 sütőpor
    • 4 ek porcukor
    • 20 dg margarin vagy vaj
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához

    A töltelékhez:

    • 1,5 kg reszelt,párolt alma( más gyümölccsel is tölthető)
    • ízlés szerint cukor
    • őrölt fahéj
    • 5 dkg darált dió

    A tepsi mérete:
    25×39 cm

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam. Fél óráig pihentettem.
    Az almát meghámoztam,lereszeltem,cukorral,fahéjjal ízesítve kissé megpároltam,majd kihűtöttem. A tésztát két cipóra osztottam,egyharmad rész a rács,kétharmad rész a tepsi aljába fektetve.
    A nagyobbik kisodrott lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem.
    Megszórtam darát dióval,majd rászórtam a reszelt,párolt almát,a levéből kifacsartam.(kihűtve) Az egyharmad tésztából rácsokat sodortam és az almát befedtem. 1 db tojássárgáját 1 mk tejjel felvertem,pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele.
    200 fokon aranybarnára sütöttem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá