Hozzávalók a tésztához:
A töltelékhez:
A tepsi mérete:
25×39 cm
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam. Fél óráig pihentettem.
Az almát meghámoztam,lereszeltem,cukorral,fahéjjal ízesítve kissé megpároltam,majd kihűtöttem. A tésztát két cipóra osztottam,egyharmad rész a rács,kétharmad rész a tepsi aljába fektetve.
A nagyobbik kisodrott lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem.
Megszórtam darát dióval,majd rászórtam a reszelt,párolt almát,a levéből kifacsartam.(kihűtve) Az egyharmad tésztából rácsokat sodortam és az almát befedtem. 1 db tojássárgáját 1 mk tejjel felvertem,pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele.
200 fokon aranybarnára sütöttem.