Rácsos almás pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rácsos almás pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1/2 sütőpor
  • 4 ek porcukor
  • 20 dg margarin vagy vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 ek tejföl a tészta összeállításához

A töltelékhez:

  • 1,5 kg reszelt,párolt alma( más gyümölccsel is tölthető)
  • ízlés szerint cukor
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg darált dió

A tepsi mérete:
25×39 cm

Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam. Fél óráig pihentettem.
Az almát meghámoztam,lereszeltem,cukorral,fahéjjal ízesítve kissé megpároltam,majd kihűtöttem. A tésztát két cipóra osztottam,egyharmad rész a rács,kétharmad rész a tepsi aljába fektetve.
A nagyobbik kisodrott lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem.
Megszórtam darát dióval,majd rászórtam a reszelt,párolt almát,a levéből kifacsartam.(kihűtve) Az egyharmad tésztából rácsokat sodortam és az almát befedtem. 1 db tojássárgáját 1 mk tejjel felvertem,pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele.
200 fokon aranybarnára sütöttem.