Pudingos túrós lepény mandulaforgáccsal recept
Hozzávalók:
Kelt tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 csomag élesztőpor
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tésztából 40 dkg-ot használjunk fel, a maradékból más édes tésztát készíthetünk.
A töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg túró
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek étkezési keményítő
A tetejére
- 5 dkg mandulaforgács
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk egy dagasztógéppel, és hűtőbe tesszük 1 órát pihenni. Addig a tölteléket elkészítjük.
A pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A tojássárgákat a 2 ek cukorral habosra kikeverjük, és a pudighoz keverjük a túróval együtt.
A tojásfehérjét csipet sóval keményre felverjük, és a keményítővel felváltva adagoljuk a túrós krémhez.
35×20 cm-es nagyságra kinyújtjuk a tészta felét, és sütőlapra helyezzük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
A krémet ráhalmozzuk a tetejére, és megszórjuk mandula forgáccsal.
180 fokon előmelegített sütőbe tolva kb 35 perc alatt elkészül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









