Pudingos túrós lepény mandulaforgáccsal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Kelt tészta hozzávalói:
- 40 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 csomag élesztőpor
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A tésztából 40 dkg-ot használjunk fel, a maradékból más édes tésztát készíthetünk.
A töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 25 dkg túró
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 vaníliás cukor
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek étkezési keményítő
A tetejére
- 5 dkg mandulaforgács
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit bedagasztjuk egy dagasztógéppel, és hűtőbe tesszük 1 órát pihenni. Addig a tölteléket elkészítjük.
A pudingot megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A tojássárgákat a 2 ek cukorral habosra kikeverjük, és a pudighoz keverjük a túróval együtt.
A tojásfehérjét csipet sóval keményre felverjük, és a keményítővel felváltva adagoljuk a túrós krémhez.
35×20 cm-es nagyságra kinyújtjuk a tészta felét, és sütőlapra helyezzük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
A krémet ráhalmozzuk a tetejére, és megszórjuk mandula forgáccsal.
180 fokon előmelegített sütőbe tolva kb 35 perc alatt elkészül.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.