Pofonegyszerű tejpite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg kristálycukor
- 17 dkg liszt
- 1/2 liter tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 gramm vaníliás cukor
Elkészítése:
Egy piteformát kivajazunk, majd liszttel vékonyan beszórjuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. Ha gyümölcsöt is szeretnénk használni, azt egyből az előkészített formába tesszük, hogy a tésztával együtt süljön.
A tészta elkészítése
A tészta hozzávalóit – liszt, tojás, cukor, tej, vaj (vagy olaj) – alaposan összekeverjük, amíg sima, jó híg tésztát kapunk. Ne aggódjunk a tészta állaga miatt, mivel ez a pite ilyen könnyed, híg alapot igényel. Az elkészült tésztát a gyümölcsökre öntjük, ha használunk gyümölcsöt.
Sütés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a pitét az előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig ezen a magasabb hőmérsékleten sütjük, majd 180 fokra csökkentjük a hőfokot, és további 40 percig sütjük, amíg a tészta szép aranybarnára nem sül.
Fontos megjegyezni, hogy a sütés közben a tészta jelentősen felpúposodhat, de miután kivesszük a sütőből, visszahúzódik. Ez a jelenség természetes, és nem befolyásolja a végeredményt – legyen szó bármilyen változatról.
Tálalás
Miután a pite megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Végül porcukorral megszórva tálaljuk, és élvezhetjük ezt a könnyed, finom desszertet!
Ez a pite tökéletes választás egy gyors, egyszerű édességhez, és a gyümölcsökkel való variálás lehetősége szinte végtelen!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »