Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pofonegyszerű tejpite recept

Pofonegyszerű tejpite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg kristálycukor
    • 17 dkg liszt
    • 1/2 liter tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 gramm vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Egy piteformát kivajazunk, majd liszttel vékonyan beszórjuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. Ha gyümölcsöt is szeretnénk használni, azt egyből az előkészített formába tesszük, hogy a tésztával együtt süljön.

    A tészta elkészítése

    A tészta hozzávalóit – liszt, tojás, cukor, tej, vaj (vagy olaj) – alaposan összekeverjük, amíg sima, jó híg tésztát kapunk. Ne aggódjunk a tészta állaga miatt, mivel ez a pite ilyen könnyed, híg alapot igényel. Az elkészült tésztát a gyümölcsökre öntjük, ha használunk gyümölcsöt.

    Sütés

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a pitét az előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig ezen a magasabb hőmérsékleten sütjük, majd 180 fokra csökkentjük a hőfokot, és további 40 percig sütjük, amíg a tészta szép aranybarnára nem sül.

    Fontos megjegyezni, hogy a sütés közben a tészta jelentősen felpúposodhat, de miután kivesszük a sütőből, visszahúzódik. Ez a jelenség természetes, és nem befolyásolja a végeredményt – legyen szó bármilyen változatról.

    Tálalás

    Miután a pite megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Végül porcukorral megszórva tálaljuk, és élvezhetjük ezt a könnyed, finom desszertet!

    Ez a pite tökéletes választás egy gyors, egyszerű édességhez, és a gyümölcsökkel való variálás lehetősége szinte végtelen!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá