Pofonegyszerű tejpite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pofonegyszerű tejpite

Hozzávalók:

  • 10 dkg kristálycukor
  • 17 dkg liszt
  • 1/2 liter tej
  • 2 tojás
  • 20 gramm vaníliás cukor

Elkészítése:

Egy piteformát kivajazunk, majd liszttel vékonyan beszórjuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. Ha gyümölcsöt is szeretnénk használni, azt egyből az előkészített formába tesszük, hogy a tésztával együtt süljön.

A tészta elkészítése

A tészta hozzávalóit – liszt, tojás, cukor, tej, vaj (vagy olaj) – alaposan összekeverjük, amíg sima, jó híg tésztát kapunk. Ne aggódjunk a tészta állaga miatt, mivel ez a pite ilyen könnyed, híg alapot igényel. Az elkészült tésztát a gyümölcsökre öntjük, ha használunk gyümölcsöt.

Sütés

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és a pitét az előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig ezen a magasabb hőmérsékleten sütjük, majd 180 fokra csökkentjük a hőfokot, és további 40 percig sütjük, amíg a tészta szép aranybarnára nem sül.

Fontos megjegyezni, hogy a sütés közben a tészta jelentősen felpúposodhat, de miután kivesszük a sütőből, visszahúzódik. Ez a jelenség természetes, és nem befolyásolja a végeredményt – legyen szó bármilyen változatról.

Tálalás

Miután a pite megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen. Végül porcukorral megszórva tálaljuk, és élvezhetjük ezt a könnyed, finom desszertet!

Ez a pite tökéletes választás egy gyors, egyszerű édességhez, és a gyümölcsökkel való variálás lehetősége szinte végtelen!