Meggyes, barackos kígyópite recept
Hozzávalók (1 tortaformához):
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 ml joghurt vagy tejföl
Töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 üveg barackbefőtt
- Kb. 5 dkg cukor
Elkészítése:
A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, és a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztához a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Belekeverjük a joghurtot vagy tejfölt, és egynemű, lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, kevés liszttel korrigáljuk az állagát.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 8-10 cm széles csíkokra vágjuk. A befőtteket lecsepegtetjük, majd a gyümölcsöket a tésztacsíkok közepére sorakoztatjuk. Meghintjük cukorral, majd a csíkok széleit összecsípjük, hogy hosszú, töltött hengereket kapjunk.
A töltött tésztacsíkokat csiga alakban a kivajazott formába rendezzük, majd 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









