Meggyes, barackos kígyópite recept

Hozzávalók (1 tortaformához):
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 ml joghurt vagy tejföl
Töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 üveg barackbefőtt
- Kb. 5 dkg cukor
Elkészítése:
A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, és a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztához a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Belekeverjük a joghurtot vagy tejfölt, és egynemű, lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, kevés liszttel korrigáljuk az állagát.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 8-10 cm széles csíkokra vágjuk. A befőtteket lecsepegtetjük, majd a gyümölcsöket a tésztacsíkok közepére sorakoztatjuk. Meghintjük cukorral, majd a csíkok széleit összecsípjük, hogy hosszú, töltött hengereket kapjunk.
A töltött tésztacsíkokat csiga alakban a kivajazott formába rendezzük, majd 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »