Meggyes, barackos kígyópite recept

Hozzávalók (1 tortaformához):
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 250 ml joghurt vagy tejföl
Töltelék:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 üveg barackbefőtt
- Kb. 5 dkg cukor
Elkészítése:
A tortaformát kivajazzuk, lisztezzük, és a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztához a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne. Belekeverjük a joghurtot vagy tejfölt, és egynemű, lágy tésztát gyúrunk belőle. Ha szükséges, kevés liszttel korrigáljuk az állagát.
A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 8-10 cm széles csíkokra vágjuk. A befőtteket lecsepegtetjük, majd a gyümölcsöket a tésztacsíkok közepére sorakoztatjuk. Meghintjük cukorral, majd a csíkok széleit összecsípjük, hogy hosszú, töltött hengereket kapjunk.
A töltött tésztacsíkokat csiga alakban a kivajazott formába rendezzük, majd 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd porcukorral meghintve, szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »