Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt pite recept

Kelt pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 5 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg vaj
    • 5 dkg cukor
    • csipet só

    A tetejére:

    • 10 dkg darált dió
    • 3-4 ek kristálycukor
    • 1 üveg magozott cseresznye

    Elkészítése:
    Az élesztőt 1 dl langyos tejben,1 tk cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk.
    A tojás sárgákat a cukorral,a lágy vajjal habosra keverjük,hozzáadjuk a liszt és a tej felét,jól kikeverjük.
    Ezután hozzáadjuk a maradék tejet,sót és a lisztet és egy fakanállal jó hólyagosra keverjük.
    Lágy galuska tésztát kell kapnunk! A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,majd a tészta masszába keverjük.

    A tésztánkat duplájára kelesztjük (kb 40 perc alatt),majd újból egy fakanállal jól kikeverjük,ismét kelesztjük kb 20 percet.

    20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztánkat beletesszük,a tetejét elsimítjuk,tejjel lekenjük.
    Megszórjuk magozott cseresznyével és cukrozott dióval. 170 fokra melegített sütőben megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá