Hozzávalók:
Tészta:
A tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben,1 tk cukorral felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk.
A tojás sárgákat a cukorral,a lágy vajjal habosra keverjük,hozzáadjuk a liszt és a tej felét,jól kikeverjük.
Ezután hozzáadjuk a maradék tejet,sót és a lisztet és egy fakanállal jó hólyagosra keverjük.
Lágy galuska tésztát kell kapnunk! A tojásfehérjéket kemény habbá verjük,majd a tészta masszába keverjük.
A tésztánkat duplájára kelesztjük (kb 40 perc alatt),majd újból egy fakanállal jól kikeverjük,ismét kelesztjük kb 20 percet.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztánkat beletesszük,a tetejét elsimítjuk,tejjel lekenjük.
Megszórjuk magozott cseresznyével és cukrozott dióval. 170 fokra melegített sütőben megsütjük.